I en test gjort av bramat.no får Skyr® skogsbær og Skyr® vanilje, begge med müsli, terningkast 6. Bare en uke etter at Q Creme Fraiche fikk terningkast 6 og Matkrontrollen på TV 2 ga sjokomelkene UltiMoo og Q fersk sjokolademelk topplasseringene.

Skyr® egner seg i følge testen spesielt godt som et lite måltid når du er sulten eller bare har lyst på noe godt fordi den inneholder mye mer protein enn andre varianter på markedet og derfor metter den også mer.

Mer protein i Skyr® enn i yoghurt.

Testen ble utført av ernæringsfysiologer i Bramat som stilte spørsmålet «Hva velger du hvis du har lyst på et lite måltid og er glad i yoghurt og andre meieriprodukter?»

Skyr® skogsbær og Skyr® vanilje, begge med müsli, får begge terningkast 6. Gledelig er det også at Q Gresk yoghurt skogsbær & ovnsbakt granola får terningkast 5!

I følge ernæringsfysiologene er Yoghurt eller Skyr® med korn et bra og sunt lite måltid, enten du spiser det som mellommåltid, når du har lyst på noe godt på kvelden, eller når du skal få i deg en rask frokost og ikke er så veldig sulten.

De fremhever også fordelen med yoghurt og Skyr® er at de er rike på viktige næringsstoffer som vi får for lite av i dagens kosthold som f.eks kalsium og jod.

Bra for deg som trener

Det viktigste de fremhever er som nevnt proteininnholdet. Meieriprodukter er ekstra bra for deg som trener siden de er en god kilde til protein. Der skiller Skyr® seg ut fra resten med sitt høye proteininnhold.

I testen så bramat.no på innholdet av sukker og protein og de sunneste fikk terningkast 6.

Les hele testen her

Bilder til saken: