I disse dager sender vi ut melkekartonger med nytt design til store deler av Norge. Kartongene skal selges i hele sommer og er dedisert kampen mot matsvinn.

Tidligere i år lanserte vi, etter sterke oppfordringer fra Familien Nygård Havre som driver Facebook-siden Spis opp maten, en ny type datomerking på våre melkekartonger.

Best før, men ikke dårlig etter

Merkingen "Best før, men ikke dårlig etter" håper vi skal få melkedrikkere til å ikke kaste melk bare fordi datoen er gått ut. Som en oppfølging til dette prydes nå sommerkartongene våre med hvordan du kan avgjøre om melken er god eller ikke. SE - LUKT - SMAK er huskeregelen for å avgjøre om melken holder mål.

Ønsker du ikke å drikke melken finner du tips til fristende pannekakeoppskrifter som Crèpes, nystekte pannekaker med jordbærkrem eller en frisk banansplittpannekake!

Vinn Q-melkeglass

Deler du bilder av hvordan du bekjemper matsvinn på sosiale medier med hashtaggen #ikkedårligetter eller tar matsvinnquizen vår og gir ditt beste tips til å bekjempe matsvinn kan du vinne Q-melkeglass med sommerdesign. Vi vil gjerne se bilder av hvordan de ferdige rettene ble seendes ut!

Kartongene er jobbet frem sammen med Matvett.no som er eksperter på å bekjempe matsvinn.

Bilder til saken: