Q-Meieriene får hver eneste dag inn tips og forbedringsforslag fra forbrukere i hele Norge. På mail, brev, Min Q idé og ikke minst via sosiale medier. 

Et av produktene som er blitt inspirert av forbrukere på sosiale medier er nyheten Skyr® og Cottage Cheese som nå er i butikkene med smakene blåbær og mango og pasjonsfrukt.

Oppdatert: vi hører selvfølgelig på forbrukerne etter lansering også. Neste år kommer Skyr® og Cottage Cheese uten tilsatt sukker!

#skyrøyeblikk

Vi i Q får mange henvendelser med spørsmål om hvorfor vi ikke lager cottage cheese. I utgangspunktet var svaret veldig enkelt. Vi hadde ikke utstyr eller plass til å lage det. For å lage cottage cheese må man blant annet ha en maskin som kutter "ostekulene" som til slutt lager den karakteristiske cottage cheese-konsistensen. For det andre ønsker ikke Q å kopiere. Skal vi komme med et produkt må det være gjort på en smartere - og helst en bedre måte.

En smartere og bedre måte, i hvert fall i følge oss, var det forbrukerne selv som kom med. På Instagram deles det hver dag #skyrøyeblikk. Da vi startet med å be om at instagrammere delte sine #skyrøyeblikk hadde vi aldri trodd at det skulle bli en så fryd for øynene som "bildegalleriet" er blitt til. Det sies at man spiser først med øynene, så hvis du vil bli mett (eller sulten) så sjekk ut instagramhashtaggen med en gang.

Forbrukeren blander

Det vi så var at mange instagrammere blandet Skyr® med for eksempel Cottage Cheese og flere meldte i fra om at det smakte så godt at vi burde blande det i et produkt slik at alle kunne få smake. Noen av tipsene gikk på at enkelte som var skeptiske til cottage cheese-konsistensen fikk et perfekt måltid med å blande Skyr® og Cottage Cheese. Så Q tenkte "Hvorfor ikke? Det smaker jo utrolig godt!"

Derfor gikk vi i gang med å produsere Skyr® og Cottage Cheese i ett produkt. Fordi forbrukerne ville ha det. Tusen takk alle instagrammere som har delt sine bilder og som fortsetter å gjøre det hver eneste dag. Uten dere ville vi ikke blitt så inspirert!

Mange ønsker seg cottage cheese

Det er ikke bare via Instagram vi har fått tips om at Q burde undersøke mulighetene for å lage cottage cheese. Via Min Q idé kommer det mange tips om dette. F.eks Gottage Cheese (vi elsker navnet) eller Q-cheese (vi elsker også det navnet).Andre ønsker en søtere og saltfri cottage cheese, mens andre igjen vil ha saltere smaker. Vi har også fått en idé om cottage cheese for barn i en slags sjokoladebar og smørbar cottage cheese.

Bilder til saken: