I VGS store test av nye matvarer fredag 17. februar stakk Crème Fraîche fra Q-Meieriene av med topplassering og hele seks øyne på terningen.

Testpanelet til VG smakte og bedømte hele 32 nye matvarer. Q Crème Fraîche, som i skrivende stund er på vei ut til butikker over hele landet, overbeviste panelet så mye at de ga terningkast 6!

Hva mer kan vi ønske oss?

Dommen var klinkende klar og VG skriver;

"Rund og utrolig deilig smak. Fyldig og god konsistens. Hva mer kan vi ønske oss av en Crème Fraîche? Pluss for skrulokk."

Vi har vært knallaharde på målet om å være best på smak, sier Q-sjefen Bent Myrdahl som forrige uke blogget om betydningen - og oppfatningen folk har om smak.

Bryter nok et monopol

Siden melkemonopolet ble opphevet på slutten av 90-tallet har Myrdahl kjempet for å tilføre konkurranse, gi forbrukerne valgfrihet og øke mangfoldet. Men i følge Q-sjefen viser testen at Q ikke bare er en monopolbryter, men også et meieri som gir alt i jakten på den perfekte smaken.

- Vi lytter til forbruker og Crème Fraîche har kommet på agendaen i nesten hvert eneste nettmøte vi har hatt med forbrukerne våre. Også i idebanken Min Q-ide har flere nevnt produktet.

- Tidligere har vi lansert lettrømme og Drømmelett, og nå synes vi at det er på tide at kategorien Crème Fraîche får mer oppmerksomhet.

Q-Meieriene har nå tre «rømmeprodukter» med forskjellige egenskaper. I tillegg til Crème Fraîche lager meieriet også Lettrømme med 18% fett og det lettere alternative Drømmelett med bare 5% fett. Begge fungerer best som tilbehør til laks, taco og utallige andre retter og selvfølgelig også dip og dressinger osv.

Som navnet kanskje tilsier så er dette på mange måter en frisk krem. Så at juryen i VG fikk forventningene oppfylt med en frisk og deilig smak, gjør Q-sjefen stolt.

Crème Fraîche gir et ekstra godt innslag i dressinger, bakverk eller desserter, men kan brukes til alt siden den er kokestabil i motsetning til f.eks lettrømme.

Les mer her

Bilder til saken: