Hva er den ultimate sjokolademelken? Meningene er nok delte. Noen mener at den beste sjokomelken er helt fersk slik som Q Fersk Sjokolademelk. Andre ønsker seg lengre holdbarhet for å ta den med seg på farten.

Flere Q-forbrukere har etterlyst mindre sukker og enda flere har etterlyst et laktosefritt produkt fra Q. Som vanlig så lytter vi i Q-meieriene til forbrukerne våre og har nå laget det som kanskje er den ultimate sjokolademelken og ikke minst et fint alternativ til Q Fersk Sjokolademelk. UltiMoo har 30% mindre sukker enn «vanlig» sjokomelk. Den har selvfølgelig en velbalansert sjokoladesmak som er godkjent av Q-sjokoholikere (for det har vi mange av på meieriene våre).

Laktosefritt fra Q-meieriene

Det siste året har henvendelsene fra forbrukerne våre dreiet seg mer og mer om laktosefrie alternativer. Noen mener det er en trend, men vi ser at veldig mange som skriver til oss er oppriktig interessert i alternativer til «vanlige» meieriprodukter. Det er leit å høre om folk som ikke tåler laktose og som går glipp av så utrolig gode produkter som sjokomelk! Vi er et lite meieri og laktosefrie produkter er dessverre dyrere å produsere. Samtidig sliter vi med manglende plass i produksjonen. Derfor prøver vi oss nå frem med vårt første laktosefrie produkt. Hvem vet hva fremtiden bringer? Kanskje blir UltiMoo så godt mottatt at vi kan prøve på flere alternativer?

30% mindre sukker

Vi vet at det er en barriere for mange at det er for mye sukker i sjokolademelk, slik at man ikke unner seg dette så ofte. Ved å fjerne laktosen får man en naturlig søtsmak, og kan derfor fjerne noe av det tilsatte sukkeret uten at det går på bekostning av smaken.  UltiMoo er også varmebehandlet ved en betydelig høyere temperatur enn den ordinære sjokomelken. Dette medfører at alle bakterier i melken drepes og melken får forlenget holdbarhet. Ernæringsmessig så er det minimal forskjell fra ordinær melk.

Ultimo betyr forresten ultimat på italiensk, i tillegg har vi lekt oss litt med navnet og satt på en ekstra o ettersom kuen sier moo (vi synes ikke UltiMø hørtes så veldig bra ut….)

Bilder til saken: