Q-Meieriene og vitensenteret VilVite har denne våren samarbeidet om innholdet utenpå melkekartongene. Barn har blitt invitert til å lage fremtidsroboter av melkekartonger. Nå er vinnerne kåret.

Ett av tre oppdrag på Q-melkekartongene har vært å lage fremtidsrobot av kartongen. Bilder, film og omtaler er sendt inn via Instagram og e-post. Mange har også laget roboter på verksted på VilVite.

Oppfinnsomhet og kreativitet

Juryen har hatt et vanskelig valg blant mange gode forslag. Både Q-sjefen og VilVite-sjefen var imponert over barnas store oppfinnsomhet og kreativitet. Juryen så på kreativitet, design og hvilke oppgaver roboten skulle løse. 

Fremtidsrettet med tydelig visjon

- Det er utrolig kjekt å se så mange kreative og innovative roboter laget av melkekartonger. Det er helt klart lagt ned mye arbeid i både design og funksjon. Barna har virkelig vært fremtidsrettet med tydelige visjoner på hva robotene skal brukes til i fremtiden. For oss i Q-Meieriene gir dette inspirasjon til å tenke nytt når vi utvikler nye melkekartonger og yoghurtbegre, sier Q-sjef Bent Myrdahl.

-  VilVite er opptatt av teknologi, realfag og gode idéer, og vi tror at alle har en liten oppfinner i seg. Det har vært inspirerende å studere forslagene og se hvor mye smart du kan finne opp ved hjelp av melkekartonger, sier VilVite-sjef Svein Anders Dahl.

Gratulerer!

Q-Meieriene og VilVite gratulerer vinnerne! 

Her kan du se hvordan juryarbeidet foregikk, og annonsering av vinnerne:

Søskenpar vant konkurransen

1. premien går til søskenparet Giada (9) og Luca (7) – som kan velge mellom et vitenshow til skolen sin – eller en iPad. Gratulerer! 
Her la juryen merke til den gjennomtenkte og forseggjorte løsningen, som også utnyttet kartongen og målevinduene på en veldig kreativ måte: se inspeksjonsvinduene på siden hvor man kan følge med på hele prosessen.

Min bror har laget en jente robot til meg og jeg har laget en gut robot til broren min. Søster roboten er laget av solcellepaneler. Hun samler sollys om dagen og lagrer det for å bruke som energi om natten. Lillebroren min ønsker å bruke henne til å lade sin ipad og telefon.

Disse robotene er søster og bror som lillebroren min og jeg. Bror roboten kan hente vann fra luften. Han har en hale på ryggen der vann kan komme ut når du trenger det. Han kan gi vann til mors planter eller til katten vår når vi ikke er hjemme og med solcellepanler på siden lager han også varmt vann. Giada & Luca.

2. og 3. til Nora og Leon

- som vinner familiebillett til et valgfritt vitensenter i Norge. 
Her la juryen merke til den gjennomtenkte og forseggjorte løsningen, som også utnyttet kartongen og målevinduene på en veldig kreativ måte: se inspeksjonsvinduene på siden hvor man kan følge med på hele prosessen.

Fraktemannen Melkur er Nora (12) fra Ålesund sin fremtidsrobot. Den skal frakte post mellom Melkeveien og jorden.
Juryen sier: Fremtidsrettet og kreativ – en banebrytende start-up for fremtiden. Det forseggjorte designet ble også lagt merke til.

Leon (8) fra Rygge i Østfold har laget roboten Mat Makeren 2000. Du taster inn hva du vil lage, f eks kake og får beskjed om hvilke ingredienser du må kaste oppi luken på toppen før aktivering. Displayet viser hvor lang tid som er igjen. Og ut kommer kaken.

Om du ønsker å se flere av bidragene, eller å lese hvem som kom på 4.-15.-plass finner du enda mer informasjon på VilVites kampanjeside.

Bilder til saken: