Med sitt store team av frivillige, har de i over ti år hentet overskuddsmat hos butikker og grossister. 

Det er en stor glede å tildele Suppebilen Q Matredderpris. De tryller fram nydelig brennsnut og vafler av overskuddsmat, som serveres trengende i Ålesund. I tillegg deler de ut mat man kan ta med seg hjem, og sørger for at ingenting går til spille. Gjengen i Suppebilen er gode forbilder, både på matredding og ved å skape et meningsfullt møtepunkt i sitt lokalsamfunn.  

Foreningen Suppebilen er et mobilt suppekjøkken som tilbyr suppe og prat for både fattig og rik i Ålesund, heter det på foreningens Facebook-profil. Alle er velkommen!

Suppebilen ble nominert via et Facebook-innlegg i desember hvor det stod følgende:
- Suppebilen henter datovarer fra butikker og sponsorer, og lager supper to ganger i uken som de deler gratis ut i Ålesund sentrum. De deler også ut matvarer, og arrangerer førjulsfest.  

Kalle og gjengen har drevet suppekjøkkenet i 10 år og det hele startet med en bil og suppekjøkken for å gi de som ønsket det et sosialt møtepunkt. Dette har blitt et møtested for mange, og her deles det ut mat til trengende. I tillegg deles det det ut mat som man kan ta med seg hjem og sørger med dette for at ingenting går til spille.

Suppebilen er gode på både matredding og med å skape et meningsfylt møtepunkt i sitt lokalsamfunn. Det er med dette en stor glede for oss å tildele de matredderprisen for sin innsats. 

Nominert til Årets Matredder
Matredding står høyt på agendaen til Q-Meieriene, og vi ønsker å bidra til økt kunnskap og inspirasjon i kampen mot matsvinn. I 2017 introduserte Q-Meieriene tilleggsmerkingen «Best før, men ikke dårlig etter» på sine produkter - noe som inspirerte flere andre matleverandører å følge etter. Siden 2018 har vi derfor delt ut «Q Matredderprisen» til privatpersoner, organisasjoner og andre som gjør en ekstra innsats for matredding. Prisen deles ut annenhver måned, og alle prisvinnerne gjennom året er nominert til å få selve hedersprisen: «Årets matredder» under Q Matredderdagen 8. juni. 

Bilder til saken: