Nima, 300 engasjerte elever, kule eksperimenter fra Vilvite og uendelig med Q Fersk Sjokolademelk. Kan det bli bedre?

Nima Shahinian jakter drømmen om verdensrommet. Sammen med oss i Q-Meieriene besøkte han VilVite i Bergen for å møte over 300 barne- og ungdomsskoleelever.

Nima sin drøm om å bli astronaut ble vekket da han som barn så programmer på TV om månelandingen, romfergen og den internasjonale romstasjonen. I dag var det hans tur til å inspirere. 

— For meg er det viktig å si til barn og unge at de må tørre å drømme stort, og at ingenting er umulig. Ingen blir verken snekker, fotballspiller, sykepleier, ingeniør eller astronaut over natta. Det viktigste er å finne ut hva man liker og hva man er flink til, og gjøre litt hver dag, sier han. 

At det er mange som drømmer om å utforske rommet er det ingen tvil om. Blant de 300 elevene var det spesielt to håpefulle jenter som fulgte litt ekstra nøye med da Nima fortalte om forberedelser, opptreningen og planene fremover.

— Det var veldig spennende å høre om treningen til Nima og lære mer om verdensrommet, sier Celine. Hun har hatt en stor interesse for romfart helt siden hun begynte på skolen.

Det samme har Tiril. 

— Jeg ser masse på film og leser i bøker som handler om verdensrommet. Jeg har også en stjernekikkert hjemme. Jeg har veldig lyst til å se hvordan det er der oppe. Kanskje det er sånn som man ser på bilder?

Engasjementet til elevene var stort og spørsmålene var mange. 

Hva skal du ha med deg til verdensrommet?
Hvor lang tid tar det å reise til verdensrommet?
Hva spiser du der?

Svarene på alt dette, og mye mer, kan du se her: Livesending med Nima og VilVite.

 

 

Alle er oppdagere og skapere
Arrangementet fant sted på VilVite. VilVite sin visjon er at alle er oppdagere og skapere. De ønsker å bidra til å få fram de indre oppdagerne og skaperne gjennom å inspirere til interesse for realfagene, bygge kunnskap, og trene innovasjonsevnen. 

— Nima jobber etter akkurat disse metodene selv, og gjennom fortellingene sine formidler han hva man kan få til, sier Anne Tove Koldal som er markedssjef på VilVite i Bergen.

Hun var vitne til at mange sperret opp øynene da de fikk se og høre om alt Nima har skapt på sin vei.

— Han gir fremtidstro og idéer om hva man kan få til. Nettopp fremtidstro er ekstra viktig disse dager. I tillegg er han en veldig dyktig formidler; han får de unge til å lytte og han svarer godt på alle spørsmål, sier hun.

 

Inspirerende møte 
Q-sjefen Kristine Aasheim var imponert over elevenes smittsomme nysgjerrighet, kunnskap og interesse for verdensrommet.

— Møte med elevene var kjempeinspirerende, Jeg synes de var så flinke til å stille spørsmål og være nysgjerrige. Man kunne føle energien de hadde, sier hun entusiastisk.

Etter en vellykket dag hadde Q-sjefen en klar beskjed til alle som har en stor eller liten drøm i magen:

— Gå for det. Det er utrolig viktig å følge drømmene sine. Det du tror på, det får du til. Og det du interesserer deg for, det blir du flink til. Vi i Q heier på alle som våger og vil – uansett hva drømmen din går ut på.

Bilder til saken: