Onsdag ble et historisk øyeblikk for de 160 ansatte på Q-Meieriene sitt anlegg på Klepp. Åpningen av en ny melkelinje markerer starten på et nytt eventyr for det hvite gullet.

Det har vært hektisk byggeaktivitet på Klepp siden høsten 2019. Etter utsatte åpninger kunne Q-Meieriene endelig klippe den blå snoren og for første gang tappe melk i det nye meieriet.

— Dette er en milepæl og et viktig steg for konkurranse i norsk meierisektor. Med den nye linjen kan vi øke kapasiteten på melk med om lag 25 millioner liter, øke holdbarheten til 22 dager og gjøre nyskapning både på smak, konsistens og berikning, forteller Q-sjefen Kristine Aasheim.

Frem til nå har Q-Meieriene utnyttet hver centimeter i anleggene. Med åpning av den nye melkelinjen rigger man seg for å skape mer vekst og innovasjon på det hvite gullet.

— I tillegg er det selvsagt et løft for alle som arbeider her på Klepp. De ansatte har stått på som helter for at det nye meieriet endelig kan åpne dørene, og det må vi lage litt velfortjent stas rundt.

Med denne satsingen blir Q enda bedre rustet og mer fleksibel til å ta imot forbrukernes idéer og innovasjoner.

— Det viktigste av alt er at vi endelig kan komme i gang med å levere på etterspurte forbrukerinnovasjoner. Det renner bokstavelig talt over med 3233 ideer i idebanken Min-Q. Først ut er Q Kefir med blåbær og solbær som kommer i butikk i slutten av februar. En forbrukerinnovasjon fra Per Arne i Bergen.

 

Takker Kavlifondet for fremtidstro 
Investeringen på rundt 850 millioner kroner er ikke gjort uten risiko. Utfordringene har stått i kø siden Q for 25 år siden brøt melkemonopolet. Q-sjefen takker Kavlifondet for at stiftelsen hele veien har vært en tålmodig eier med stor fremtidstro.  

— Vi er takknemlige for å ha en langsiktig og strategisk eier i ryggen som har bærekraft og innovasjon som grunnleggende verdier. Det unike eierskapet har gitt oss muligheten til å satse i et krevende marked, forteller hun.  

Fremover åpnes det nye meieriet steg for steg. Målet er å kjøre full produksjon fra midten av mai.

— Her på Klepp bygger vi fremtidens meieri og har store ambisjoner. Det betyr at vi skal levere enda bedre på holdbarhet, ha mer stabil drift og ikke minst begeistre Q-fansen med flere nye innovasjoner. Dette er bare begynnelsen, avslutter hun.

 

Har du en god idé til vårt nye innovasjonshus? Del den med oss her! 

 

 

 

Bilder til saken: