Gita Aspen tok i mot Q Matredderprisen til Unge Kokker.

I Unge Kokkers verden henger sunn og smakfull mat tett sammen med ivaretakelse av miljøet. Dette lærer de også bort til barn og ungdom. Nå har de mottatt Q Matredderprisen for sitt brennende engasjement.

—  Wow, så kult! Dette er midt i blinken for det vi driver på med. Dritartig rett og slett, sier daglig leder Gita Aspen da hun fikk utdelt pris og en sjekk på ti tusen kroner.

Unge kokker er et kurs og kompetansesenter lokalisert i Trøndelag som bidrar til å sette søkelys på helse og bærekraft, både regionalt og nasjonalt. De jobber med barn og ungdom, i tillegg til helsepersonell og personer med utviklingshemming.

—  Dette kommer veldig godt med. Pengene går rett inn i en rigg til et redd-maten-arrangement i Trondheim til sommeren. Nå får vi realisert matredder-kurs, og vi kan delta med stand på Trøndersk matfestival, sier hun.

Gita forteller at unge kokker ble startet for 12 år siden, og målet har hele tiden vært å bidra til helsefremmende tiltak for barn og ungdom.

— Vi vet at de unge er veldig engasjert når det kommer til miljø og det å redde mat. Det er viktig for dem, og vi opplever at de blir sjokkert når de hører hvor mye mat som faktisk blir kastet hver eneste dag. De skjønner ikke hvordan det er mulig.  

 

Kan bli årets matreddere  
Siden 2018 har Q-Meieriene delt ut matredderpriser til privatpersoner, organisasjoner og andre som gjør en ekstra innsats i kampen mot matsvinn.

—  Det er ingen tvil om at Unge Kokker fortjener en hyllest som dette. De får månedens matredderpris fordi de har stort søkelys på matsvinn og lærer unge i hele landet å bli matreddere. Arbeidet de gjør er imponerende, fastslår jurymedlem Tore Jacobsen fra Q-Meieriene.

Gita og Unge Kokker er også med i konkurransen om å vinne hedersprisen «Årets Matredder 2022» som deles ut på Norges største matredderdag, Q Matredderdagen, 1.juni.

— Q Matredderdagen og kåringen «Årets matredder» er vår måte å bidra til økt kunnskap og inspirasjon i kampen mot matsvinn. Det kastes alt for mye mat, og ingen av oss klarer å skape en varig endring alene. Derfor er vi utrolig glad for å ha organisasjoner og personer som Gita og Unge kokker med oss på laget, avslutter han.

Bilder til saken: