De siste dagene har Marianne og Annette testet Q sine forbrukerdrevne innovasjoner mot internasjonale meierivarer under Food Tech 2022 i Herning i Danmark. Slik blir det medaljer av!

— Det er utrolig gøy for et lite meieri fra Norge å måle krefter mot store utenlandske bedrifter. Vi er vant til å kjempe mot Goliat her hjemme, og jeg er stolt over at vi klarer å begeistre med våre innovasjoner også internasjonalt, sier Q-sjefen Kristine Aasheim.

Utfordrermeieriet stakk av med 2 gull, 2 sølv og 3 bronse i det som er Nordens største matkonkurranse.

— Dette er priser vi deler med forbrukerne, sier hun.  

Gull til Skyr® Mini
Produktutvikler i Q, Marianne Heksem, har fulgt bedømmelsene på nært hold i Danmark og ble vitne til at flere av Q-Meierienes innovasjoner klarte å erobre ekspertpanelets ganer.

I kamp mot de store, var det barnas egen Skyr® Mini som fikk med seg gullmedaljer hjem til Norge.

— I 2014 skrev Ragnhild fra Ellingsrudåsen til oss om et problem. Hun fortalte oss at hennes 5 år gamle datter ikke orket å spise et helt beger med Skyr® og derfor kunne ønsket seg en mindre og matboksvennlig variant. Slik kom idéen om Skyr® Mini på pose, forteller Heksem.

Skyr® Mini ble utviklet etter Q-prinsippet om «åpen forbrukerdrevet innovasjon» der forbrukerne blir involvert fra «a til å» i produktutviklingen. Både smak og designvalg har blitt gjort i tett samarbeid med barn og foreldre. Det har vist seg å være en suksessoppskrift.

— I Herning dømmer den internasjonale juryen på alt fra smak, lukt og konsistens til emballasje og utseende. For å vinne gull må man treffe på alle disse. Derfor blir vi veldig stolte når vi får annerkjennelse på at vi gjør mye riktig, sier hun.

Smaker ekstra godt 
Der Skyr® Mini i en årrekke har høstet innovasjon- og ernæringspriser, har nykommeren Q Kefir nettopp startet sin medaljefangst og i dro i land et gjevt sølv.

— Det smaker ekstra godt med sølv til Q Kefir. Her har vi jobbet godt for å treffe på smak, friskhet og fylde samtidig som vi leverer på magehelse og markedets bredeste sammensetning av vennlige melkesyrebakterier.

Det var bergenseren Per Arne som utfordret Q til å satse på Kefir i nye og spennende smaker. Nylig vant han prisen Årets Forbruker 2022, på Q sin egen innovasjonsdag.

— Vi er helt avhengig av at forbrukere som Ragnhild og Per Arne hjelper oss å tenke nytt. Det er når vi samarbeider tett med forbrukerne at vi får de aller beste resultatene, avslutter Q-sjefen.

 

Medaljeoversikt:

  • Gull: Skyr® mini jordbær og Skyr® mini bringebær
  • Sølv: Q Fersk sjokolademelk, Q Kefir Mango&appelsin,
  • Bronse: Din Skyr® jordbær/banan, Din Skyr® Morell/vanilje og Skyr® mini vanilje

 

Bilder til saken: