På selveste julaften loser vi deg gjennom julegrøten steg for steg, slik at du kan senke skuldrene og være helt sikker på at du får det beste resultatet. 

Veldig mange lager risengrynsgrøt til lunsj på julaften, og for noen av oss kan det bli en stressende affære. Derfor tilbyr Q-Meieriene en hjelpende hånd.

For å få med deg dette må du sitte klar på julaften kl.10.00. Da kan du ta del i en times lang sending der du sammen med Q-Meierienes egen kokk, Andrew Downing, lager julegrøten fra start til slutt.

—Få ting er kjedeligere enn å skrape svidd grøt ut av kjelen når resten av familien er klar for å kjempe om mandelen. Derfor gjør vi oppgaven sammen med deg, slik at du kan senke skuldrene og nyte matlagingen, sier Dag Gjertsen som er melkesjef i Q-Meieriene.

Underveis i sendingen vil Andrew hjelpe deg slik at du styrer unna de vanligste blemmene. I tillegg deler han tips og triks som sikrer at grøten du lager får den aller beste smaken.

Noe av det viktigste kan han røpe allerede nå.

—Q Helmelk er selve navet i enhver julegrøt, fordi den gir en utrolig fyldig smak. Grunnen til at Q Helmelk er så godt egnet til grøtlaging er fordi den har beholdt kumelkens naturlige fettprosent. En annen viktig faktor er tålmodighet. Med de to ingrediensene kan man leke seg til resten, sier han med glimt i øyet.

Lekende lett påstår han, men selv om fremgangsmåten (i utgangspunktet) er enkel kan det likevel gå galt. Til og med for en profesjonell kokk.

— For å være helt ærlige så brant vi grøten to ganger da vi skulle teste vår nye kjele. Vi valgte den basert på hva som ville ta seg best ut på kamera og ikke funksjon. Så - husk for all del å bruke en tykkbunnet kjele som fordeler varmen jevnt – fargen på den har derimot ikke så mye å si, forteller han lattermildt.

Vil høre dine beste grøtoppskrifter
Q-Meieriene oppfordrer alle til å dele sine beste råd, smakskombinasjoner og innovative oppskrifter i kommentarfeltet gjennom sendingen.

— Vi vet at det finnes utallige måter å lage julegrøt på, og vi gleder oss til å se hva Q-fansen kommer med. La oss inspirere hverandre, oppfordrer melkesjefen.

Og hva gjør man med grøtrestene?

— Med Q Helmelk blir julegrøten så god at du neppe vil ha mye til overs. Dersom du skulle sitte igjen med rester har vi selvsagt flere ulike matredderoppskrifter på lur også. Så følg med på julaften kl.10.00, avslutter han.

Bilder til saken: