Vår halvt norske/halvt britiske kokk Andrew har samlet sammen noen gode 17. mai-oppskrifter som inspirasjon til alle oss i Q-Meieriene. Disse må vi selvfølgelig dele med dere. Første oppskrift ut er en ny vri på den tradisjonelle rømmegrøten.
17.mai-grøt med Crème fraîche
Noen ting skal man ikke tukle med sies det. Men er rømmegrøt en av de? Nei! Det er lov å forsøke seg med Crème fraîche. Den blir litt tykkere og holder på fettet noe som gjør at smaken blir enda friskere. Tør du å forsøke noe nytt? Prøv deg på denne oppskriften:
Ingredienser
- 5 dl Q® Crème fraîche
- 11/2 dl hvetemel
- ½ dl semulegryn
- 5 dl Q helmelk
- ½ ts salt
Fremgangsmåte:
- Hell Crème fraîche i pannen, tilsett halvparten av melet. La koke under lokk i 2 min. (Hvis det kommer ut fett, ta dette av)
- Dryss i resten av melet. Spe på med oppvarmet melk under røring til grøten er passe tykk. (bruk svak varme)
- Hvis grøten blir stående en stund blir den tykkere, spe da med litt mer Q melk
Serveres med: Sukker, kanel, rosiner, rød saft og spekekjøtt.
Flere gode oppskrifter
Kunne det friste med deilig pavlova med vaniljekrem og friske bær? Eller hva med vaniljeis med deilig karamellsaus? Eller kanskje en ny vri på den tradisjonelle rømmegrøten? Da må du klikke deg videre!
Vannbakkels med Q Kremfløte
Vannbakkels, eller Cream Puffs (som den britiske halvdelen av Andrew kaller det) er superenkelt og velsmakende.
Mini Pavlova med Q Kremfløte
Hvorfor bare lage en stor kake? Lag heller mange i porsjonsstørrelser! Marengs er aldri feil på 17. mai!
Fløteis med karamellsaus
Ingenting er mer synonymt med 17. mai enn is. Forsøk deg på denne herlige isen.
Ha en strålende 17-mai-feiring!