Q-Meieriene fortsetter sitt innovasjonsprogram, og i september lanseres syv spennende nyheter. Med forbrukeren i forsetet har Q utviklet Q Frokostyoghurt Skogsbær, Din Skyr® Eple & Kanel, Skyr® Luftig Kirsebær, Skyr® Mini Vanilje, Konge Sjokomelk, og Q Yoghurtgrøt i to varianter. 

 Q Yoghurtgrøt – fra forbrukeride til lansering

Tidligere i år inviterte vi grøtentusiaster fra hele landet til en workshop. Hensikten var å finne de beste smakene og riktig næringsinnhold sammen med forbruker. Nå er resultatet allerede på vei til butikkene. I løpet av september lanseres nemlig Q Yoghurtgrøt i de friske smakene Mango og Skogsbær.

Yoghurtgrøten inneholder 50% yoghurt og en frøblanding som består av havre, bokhvete, solsikkefrø, linfrø og rugflak.

Skyr®-familien utvides med hele tre nye, spennende familiemedlemmer!

Skyr® Luftig-serien er tilsatt små luftbobler for å oppnå den helt unike konsistensen. Skyr® Luftig lanseres nå i en frisk kirsebærsmak og vil selges sammen med de eksisterende Skyr® Luftig produktene med smak av Bringebær, Mango og Sitron.

En liten Skyr®-nyhet
Siden lanseringen i 2015 har Skyr® Mini blitt en populær venn i både matbokser og på farten pga den smarte klemmeposen med kork. En av barnas soleklare favoritter får nå et nytt smakstilskudd – Skyr® Mini Vanilje.

– Skyr® Mini har en tykk konsistens som gir god metthetsfølelse, og med klemmeposen unngår man søl. Smaken og designet er utviklet og stemt frem av barn som elsker Skyr®, sier markedssjef Cedric Mediavilla. 

Skyr® Mini er naturlig proteinrik og mettende, har 4 % tilsatt sukker og inneholder ingen kunstig søtning.

Din Skyr® fornyes med sesongens smaker
Din Skyr® ble startet som en forbrukerdrevet innovasjon etter at vi mottok flere hundre forslag i året til nye Skyr®-smaker gjennom vår idébank Min Q-idé. Din Skyr® har vært en suksess etter lansering i mai 2018, og nå har forbrukerne valgt ut den neste smakskombinasjonen som kommer i butikk i høst.

Denne høsten ble smaken Eple & Kanel en klar vinner blant hundrevis av smaksforslag.  

– Eple & Kanel var tidlig en av favorittene, og i forbrukerdrevne smakstester kom denne best ut, forklarer innovasjonsdirektør i Q-Meieriene Annette W. Jung. 

Kongen kommer
«Kanskje kommer kongen», sang Knutsen og Ludvigsen. Men nå er det ikke lenger noe tvil – kongen kommer!

– Unge forbrukere forventer høy kvalitet både på smak og design. Derfor har vi jobbet med et unikt konsept som vi har utviklet i samarbeid med målgruppen, sier produktsjef Dag Gjertsen.

Q-Meieriene lanserer derfor Konge Sjokomelk, en fyldig og laktosefri sjokolademelk for livsnyteren. Konge Sjokomelk kommer på 0,33l flaske med skrukork og pant, og er perfekt til å nytes mellom slagene

Q Frokostyoghurt Skogsbær - endelig i porsjonspakning 
De smarte Frokostyoghurt-posene er populære i mange kjøleskap omkring i vårt langstrakte land. Nå lanserer vi derfor familiefavoritten Q Frokostyoghurt Skogsbær i porsjonspakning (125 g). 

– Skogsbær ser ut til å være en av forbrukernes favorittsmaker og mindre poser med skogsbæryoghurt har vært etterspurt. I september finner du den endelig i yoghurthyllen, sier produktsjef Lars Lysø Marthinsen. 

Skogsbæryoghurten har 30% mindre sukker enn gjennomsnittlig sukkerinnhold i fruktyoghurter på markedet. Den er uten kunstig søtning og laktoseredusert. 

Bilder til saken: