Q-Meieriene fortsetter å utvikle innovasjoner med forbrukeren i forsetet og lanserer i vinter 12 spennende nyheter. 

Nyhetene er: Q® Planti® i smakene vanilje, mango & pasjon, og naturell. Q® Youghurtmousse i smakene blåbær og pasjon. Q® Lettrømme laktosefri. Q® Frokostyoghurt 800g i smaken blåbær. Q® Barneyoghurt i smaken vanilje. Q® Iskaffe i smaken cappuccino. SKYR® i smaken sitron. SKYR Aktiv i smakene mango og pasjon og skogsbær.

Q® Planti® - en premiere i yoghurthyllen

Økt etterspørsel etter flere yoghurtalternativer har resultert i en forbrukerdrevet, plantebasert innovasjon fra utfordrermeieriet.

-  Forbrukere har utfordret Q til å lage et plantebasert yoghurtalternativ som er så lik dagens yoghurt at de ikke kan smake eller kjenne forskjell.  Omfattende blindtester viser at det har vi fått til sammen med forbruker, sier markedssjef i Q-Meieriene Anne Faannessen.

Nyheten kommer med en innovativ treskje.

Q® Yoghurtmousse blåbær og pasjon – en nyhet som smelter på tungen

Den forbrukerdrevne innovasjonen Q® Yoghurtmousse er basert på forbrukerønsket om produkter som smaker godt, men likevel har lite sukker.

Produktet er en nyhet i yoghurthyllen. Med 70 kalorier per beger og en unik konsistens, gir den forbrukerne valgmuligheter og vil dekke preferanser som ikke har blitt dekket med dagens alternativer, sier produktsjef Anette Nordvik.

Q® Yoghurtmousse er tilført små luftbobler for å oppnå den helt unike konsistensen. I tillegg til produktets friske smak bidrar den til nytelse, samtidig som forbrukeren føler at de har gjort et fornuftig valg med tanke på næringsinnhold.

Q® Lettrømme – endelig laktosefri

Forbrukerne etterspør flere laktosefrie produkter fra Q-Meieriene. Derfor er Q glad for å kunne lansere en laktosefri variant av lettrømmen.

 Nyheten har den samme gode smaken som den originale lettrømmen og Q sin unike og praktiske emballasje med skrulokk, selvfølgelig, sier produktsjef Anne Merete Samnøen.

Q rømme er vekstvinneren i kategorien. Den laktosefrie varianten tilfører konkurranse og gir forbrukerne valgfrihet.

Q® Frokostyoghurt blåbær 800 g – smaksfavoritt i stort format

Q® Frokostyoghurt i smaken blåbær er en yoghurt som er elsket av forbrukerne.

Vi i Q kan yoghurt, og forbrukerne vil ha frokostyoghurt blåbær i stor pose slik at hele familien kan kose seg med smaksfavoritten- Det skal de få, sier produktsjef Anette Nordvik.

Den fløyelsmyke yoghurten er helt uten fruktbiter, laktoseredusert og har selvfølgelig den kjente, gode smaken forbrukerne er vant med fra Q® Frokostyoghurt-serien.

Q® Barneyoghurt – nå med vaniljesmak

Q® Barneyoghurt er høyt elsket av barna og tilbakemelding fra Q-Meierienes små forbrukere er at barneyoghurten smaker lykkelig.

Q® Barneyoghurt har en fantastisk vekst i markedet og forbrukerne har etterspurt flere varianter. Derfor lanserer vi nå smaken vanilje, forteller produktsjef Anette Nordvik.

Yoghurten er fløyelsmyk, velsmakende og har morsomme fargerike kuler i toppingen.

Q® Iskaffe cappuccino – utfordrer med ny smaksvinner

Helt siden lanseringen av Q® Iskaffe i 2018 har forbrukerne etterlyst en cappuccino-variant. Nå kommer den endelig i butikkhyllen.

Dette er en forbrukerdrevet innovasjon som er tilpasset norske smakspreferanser, og vi er helt sikre på at denne vil gå rett hjem hos de norske iskaffedrikkerne! Q® Iskaffe cappuccino scorer bedre enn markedslederen i forbrukertester, sier produktsjef Dag Gjertsen.

Q® Iskaffe cappuccino er, i likhet med latte, laktosefri og kan nytes av alle. Den kommer på en praktisk flaske à 250 ml med skrukork og er perfekt på farten. Flasken kan selvsagt også pantes!

SKYR® Sitron – gjør comeback

En etterlengtet favoritt er nå tilbake i hyllen. Etter utallige henvendelser fra forbruker kommer nå Skyr® Sitron tilbake.

Den proteinrike og fettfrie yoghurten passer perfekt som et mellommåltid på farten og som metter i en aktiv hverdag, forteller produktsjef Michelle Larsen.

SKYR® Aktiv mango og pasjon, og skogsbær – hverdagsvenn på farten

I februar 2020 blir Skyr® pose til Skyr Aktiv. Skyr® på pose ble til i 2018 fordi forbrukerne ønsket seg en Skyr® de enkelt kunne spise på farten.

Nå har vi jobbet sammen med forbruker og utviklet et nytt navn og design som skal tydeliggjøre innhold og bruk, slik at vi kan nå ut til enda flere med dette geniale produktet, sier produktsjef Line Wack Endal.

Skyr® Aktiv gir flere valgmuligheter når man trenger et raskt og proteinrikt mellommåltid som er enkelt å spise på farten og i forbindelse med trening. Med Skyr® Aktiv trenger man ingen skje! Det praktiske poseformatet med skrukork gjør at man kan spise Skyr® hvor som helst, når som helst!

Bilder til saken: