I år ble Norges største matredderdag, Q-Matredderdagen, avholdt digitalt. Mens det var tomt i salen fulgte flere tusen publikummere med fra stue, jobb og skole. 

 

Digital matredder-suksess

Koronaen tvang Q-Meieriene til å tenke nytt, og det ble en megasuksess. I fjor deltok 500 publikummere på det fysiske arrangementet på vulkan arena. I år fulgte flere tusen personer den digitale Matredderdagen.

Arrangementet bestod av en times lang livestream med gjester, prisutdeling og underholdning.

— Det var aldri et alternativ å droppe Matredderdagen. Budskapet er altfor viktig. Ved å gjennomføre digitalt når vi ut til mange flere. Vi skal nå et mål om å halvere matsvinnet innen 2030, og har ingen tid å miste, sier Q-Sjef Bent Myrdahl.

Han får støtte fra styreleder i Q Kristine Aasheim.

— Dette var kjempegøy! Vi har tilpasset oss en ny situasjon og er fornøyd med resultatet. Vi liker utfordringer, og dette er kanskje fremtiden? Folk kan se sendingen når og hvor de vil. Ønsket for neste år er at vi kan gjennomføre både digitalt og fysisk, slik at vi kan rekruttere flest mulig matreddere.

Q-Matredderdagen Ingrid vinner

Ble kåret til "Årets Matredder"

Ingrid Spord var den store vinneren under årets arrangement. Hun vant prisen «Årets Matredder» og med det 50 000 kroner. Gründeren bak bedriften «Mer enn» ble overrasket da kveldens programleder, Tarjei Strøm, leste opp navnet hennes på onsdagens virtuelle sending.

—  Dette er helt sykt! Jeg hadde gledet meg veldig til å delta på arrangementet, men ante ikke at jeg skulle bli tildelt selve matredderprisen. Jeg var nominert i et selskap med mange gode kandidater og er utrolig stolt over å få denne prisen. Det gir inspirasjon til videre arbeid, forteller hun.

Siden januar har tjueseksåringen laget bakst av grønnsaker som egentlig skulle kastes. Nå er «Helt råe» pizzabunner laget av snåle gulrøtter endelig i markedet. I tillegg til både rundstykker og focaccia. 

— Målet er å levere bærekraftige produkter som forbrukerne vil ha, samtidig brenner jeg for at folk skal spise mer frukt og grønt, forteller gründeren som også er profesjonell fotballspiller for Sandviken IL.

Q-Matredderdagen alle

Tusen takk til Tarjei Strøm, Mette Nygård Havre, Absence, Fattig student Karen Elene Thorsen, Ingrid Spord, Pål Rasmussen, Bent Myrdahl, Kristine Aasheim

Q-Matredderdagen monitor

Tarjei Strøm og Mette Nygård Havre ledet livesendingen

Q-Matredderdagen Bent og Kristine

Sofaprat med Q-sjefen, Bent Myrdahl og administrerende direktør, Kristine Aasheim

Q-Matredderdagen Fattig student

Foredrag med influenser Fattig student, Karen Elene Thorsen

Q-Matredderdagen sofaprat Fattig student

Det var god stemning i studio

Q-Matredderdagen programlederne

Årets programledere, Tarjei Strøm og Mette Nygård Havre

Bilder til saken: