Mandag 19. mars møtte Q-sjefen, Bent Myrdahl forbrukerne på Facebook for å snakke om kampen mot matsvinn.

Med seg denne kvelden hadde Myrdahl Line fra appen Too Good To Go og selvfølgelig et sammensatt Q-team som tok i mot tips og spørsmål fra forbrukerne om hvordan man kan redde mat.

Nye melkekartonger hyller matreddere

Melkesjef Pål Rasmussen kunne vise frem neste kartong med Q-melk der blant annet Too Good To Go og Mette Nygård Havre fra spis opp maten har fått pryde den ene siden av kartongen sammen med tre andre.

- Vi ønsker å hedre matreddere i Norge og gir de derfor den oppmerksomheten de fortjener, kunne melkesjefen og Q-sjefen fortelle i den direktesendte videoen på Facebook. 

Mange lurte på hva appen til Line og co var og hvordan de kunne få sine favorittspisesteder med på laget.

Line kunne fortelle at de hver eneste dag redder 2500 måltider fra å havne i søppelet og hittil har de reddet mer enn 700.000 måltid! Folkene bak appen synes det er et stort paradoks at 1/3 av all mat som produsere hvert år kastes, når vi vet at hver åttende person på planeten sulter. Dette er et problem som Too Good To Go mener kan løses, og deres mål er å redusere matsvinn ved å hjelpe butikker, hoteller, bakerier og restauranter med å selge overskuddsmaten rimelig rett før stengetid.

-Det er bra for miljøet, samfunnet, økonomien og vår felles fremtid, fortalte Line.

Andre kom med sine tips til restemiddager, hvordan man sikrer rett oppbevaring osv. og det kom også inn spørsmål om hvordan vi håndterer feilproduksjon og lignende.

Bli med i kampen mot matsvinn du også!

Bilder til saken: