Skyr Mini er et fint lite mellommåltid for barna. Perfekt i aktivitet og lek fordi den et lett å spise og ikke griser.

Hurra! Barnas favoritt, Skyr® Mini, får terningkast 6 av både"TV2 Hjelper deg" og"bramat.no". 

Skyr® Mini får testens høyeste score fordi den har lite sukker og mettet fett, og bra med protein.

— Vi er stolte over å få høyeste score av både "TV2 Hjelper deg" og "bramatno". Det viser at Skyr® Mini virkelig er et godt produkt for de minste, sier Camilla Løken, produktsjef i Q-Meieriene.

Perfekt i matpakken
Det skal ikke være vanskelig eller tidkrevende å lage sunne matpakker til barna. Små og enkle grep, som å legge ved en Skyr® Mini er i mange tilfeller mer enn nok.

— La magre meieriprodukter, som Skyr® Mini, være en del av matpakken. Det gir verdifulle bidrag av blant annet proteiner og B-vitaminer til små og aktive kropper, sier ernæringsfysiolog i Q, Ane Grønsberg.

Hun forteller at hun har god erfaring med å kombinere Skyr® Mini i matpakker sammen med frukt, müsli eller brødmat.

— Som mor selv, vet jeg at matpakkene kan bli ensformig og kjedelige i lengden. Da er yoghurt en fin avveksling og et tillegg som blir satt pris på av barna. Et godt tips er å legge ved en fryst Skyr® Mini i matpakken. Innen lunsjpausen er den ferdig tint og klar til å nytes.

— Når vi vet hvor viktig det er at barn får i seg riktig næring i løpet av oppveksten, er frokost og skolemat helt nødvendig. Start tidlig med de gode vanene, råder hun.

Likevel hjelper det ikke at innholdet er suverent, dersom maten ikke blir spist. Det viktigste av alt er ifølge Grønsberg at barna faktisk spiser det de har med seg i matpakken.

— En god matpakke er en matpakke som er sunn, variert og viktigst av alt – noe som barnet liker, avslutter hun.
 

* Testen fra "TV2 Hjelper deg" er utført av både førsteklassinger og ernæringseksperter. De testet barneyoghurt i februar 2021 og gir alle Skyr®Mini testens høyeste score . 

*Testen fra "Bramat.no" er utført av ernæringsfysiologer og gir bringebærvarianten terningkast 6, nok en gang . De testet yoghurt og Skyr® i klemmepose i november 2020.

Bilder til saken: