I Q er forbruker sjefen! Sammen skaper vi de beste smaksopplevelsene og de smarteste løsningene og overraskelsen var stor da Skyr®-teamet dukket opp i Lesja med Q Innovasjonsprisen til Sunniva som kom med idéen om Skyr® Vanje 4-pakning. 

Da Sunniva kom med ideen om Skyr® 4-pakning – fikk hun hun både mer plass til favoritt mellommåltidet i kjøleskapet og mottok innovasjonspris. 

—  Det er veldig gøy at min idé ble til en innovasjon som så dagens lys, og jeg føler at Q-Meieriene virkelig setter pris på sine innovatører når de tar turen helt hit for å overrekke prisen personlig, sier Sunniva. Det er veldig trivelig, fortsetter hun.

Idéen fikk hun tilbake i 2017 da hun tok årsstudium i «personlig trener». Interessen for trening og ernæring var dermed stor, og med mye fokus på å fylle på med proteiner i løpet av en aktiv hverdag. 

— Skyr® har lenge vært en del av min «go-to» som proteinrik snack eller mellommåltid. Hver gang det var «3 for 2» på Meny røsket jeg alltid med meg flere og tenkte ofte at det hadde vært praktisk med Skyr® 4-pakning, sier treningsentusiasten som savnet å kunne kjøpe en 4-pakning slik at hun alltid kunne ha Skyr® tilgjengelig i kjøleskapet

Blir invitert inn i innovasjonsprosessen
—Jeg er veldig imponert over at Q-Meieriene lytter til forbruker og lar forbrukerne komme med idéene til nye innovasjoner. 

Etter årsstudium flyttet Sunniva til Lesja sammen med samboeren som drev gård der. Med null erfaring og stor frykt for store gårdsdyr ble hun fort varm nok i trøyen til å kunne børste gammel vinterpels av gigantiske avlokser og gjete flokken med ammekyr på utmarksbeite. 

– Det var en fantastisk opplevelse å gå blindt inn i et slikt yrke og lære så mye nytt. Jeg er veldig stolt over alt arbeidet vi har lagt ned i gårdsdriften. 

For ett halvt år siden fikk de en liten gutt. Da familien gikk fra to til tre og gården deres trengte større oppgraderinger tok de det vanskelige valget om å avvikle gårdsdriften enn å ta på seg en stor gjeld, til ombygging av driftsbygninger. 

-Slik er det dessverre for mange bønder fremover, siden inntektsnivået ikke gjenspeiler de økende kostandene til gårdsdrift og ellers dyrtiden, sier den nye innovasjonspris-vinneren. 

Har du noen nye prosjekter på gang?
– Bortsett fra den omstillingen det er å bli foreldre og samtidig tilpasse seg i ett nytt yrke så synes jeg det er lettere å tenke kreativt i en slik fase med mye nytt på gang. Jeg fikk en idé for noen uker siden som jeg kommer til å legge inn i Q sin idébank da jeg vet at det faktisk kan bli til et nytt produkt, sier den ferske innovatøren og opphavskvinnen til Skyr® Vanilje 4-pakning. 
Hun vil oppfordre alle som går og ruger på små tanker om et produkt de kunne ønske seg i butikken å laste den opp på Q sin hjemmeside slik at den faktisk kan bli realisert. 

– Uansett hvor stor eller liten du synes idéen din er, så er det verdt å dele den i tilfelle det blir til det produktet du ønsker deg, avslutter hun. 

Har du en god meieri- idé? Del den med Q-meieriene her!
 

Bilder til saken: