I en test som nylig er publisert i flere store norske aviser får alle smakene i serien Skyr® Mini terningkast 6. 

Det er den uavhengige kunnskapsbedriften BraMat som driver nettstedet bramat.no og har rådgivende tjenester innen kosthold, trening og helse som har testet yoghurt og Skyr® til barn.

Praktisk og næringsrikt

- Yatzy!, sier en strålende fornøyd markedsdirektør i Q-Meieriene Kristine Aasheim som i september skal lansere enda en ny smak; frukt og bær..

Helt siden Ragnhild ga det lille utfordrermeieriet utfordringen med å lage et praktisk og næringsrikt mellommåltid for barn og unge så har dette vært et av Aasheims hjertebarn.

- Vi tente umiddelbart på Ragnhilds idè. Vi tok den derfor med oss til skoler og SFO i Bergensområdet og til et håndballag i Oslo. De ga oss nødvendig innsikt og forståelse i hva de ville ha av ulike smaker og design, sier Aasheim.

Det grundige arbeidet resulterte i at alle variantene som vant dagligvarebransjens pris for årets innovasjon. Æren for dette ønsker Q å dele med SFO-barna og Ragnhild.

Viktige næringsstoffer

I testen får Skyr® Mini tre ganger terningkast seks fokuseres det på at yoghurt, skyr og andre meieriprodukter er viktige kilder til blant annet kalsium og jod. Uten meieriprodukter kan det være vanskelig å få i seg nok av disse viktige næringsstoffene.

Jod er viktig for stoffskiftet vårt og for normal vekst hos små barn. Kalsium er som kjent viktig for å bygge et sterkt skjelett og har også andre viktige oppgaver i kroppen.

Valgfrihet

- At Q-Mix får terningkast 3 i testen er ikke overraskende. Disse produktene er tydelige og ærlige i sitt fargerike design på at de er litt «godteri yoghurt». Vi har spurt forbruker flere ganger om vi skal endre oppskriften for å gjøre dem litt sunnere, men det har vi fått tommelen ned for! Vi er opptatt av at forbruker skal kunne ha valgfrihet til ulike anledninger, sier Aasheim bestemt.

Helsemyndighetene anbefaler alle å innta tre porsjoner meieriprodukter hver dag for å sikre inntaket av både kalsium og jod. Da er Skyr® Mini et perfekt alternativ i matboksen, avslutter hun.

Bilder til saken: