Vi får ofte spørsmål om ernæring og hvilke næringsstoffer produktene våre inneholder. Vår ernæringsekspert gir her en oversikt over kosthold, ernæring og meieriprodukter.

Q-Meieriene produserer flere ulike meieriprodukter til forbrukerne i Norge. For eksempel melk, sjokolademelk, rømme og yoghurt. 

Melk og andre meieriprodukter er veldig viktige kilder til gode næringsstoff som er viktig for kroppen gjennom hele livet. Et av disse næringsstoffene er kalsium. Skjelettet vårt inneholder mye kalsium, og for at vi skal ha et godt skjelett er det viktig at kroppen hele tiden får nok kalsium. Et tilstrekkelig kalsiuminntak bidrar til et sterkt skjelett i barndommen og reduserer beintap i alderdommen. Nesten 70 % av kalsiuminntaket i det norske kostholdet kommer fra meieriprodukter.

Melk og andre meieriprodukter inneholder også proteiner. Melkeproteinene er av god kvalitet, noe som betyr at kroppen klarer å utnytte de veldig godt. Proteinene blir ofte kalt for byggesteinene i kroppen da de bidrar til å bygge og vedlikeholde musklene.

I tillegg til kalsium og proteiner inneholder melk jod, fosfor og B-vitaminer (B2 og B12). Fosfor bidrar til å vedlikeholde skjelett og tenner. Jod og B-vitaminene er viktige i kroppens energiomsetning, og i tillegg er jod også viktig for hjernen.

Et daglig anbefalt inntak av meieriprodukter er 3 porsjoner. Det kan være ett glass melk, en Skyr® eller en brødskive med ost. Tre porsjoner er passelig da en får dekket mye av kalsiumbehovet samtidig som man får plass til næringsstoffer fra andre viktige matvaregrupper.