Gå til hovedinnhold
MartinLavikNygaard_QRommeEkte_02.jpg_KVI_19815_Foto_Martin_Lavik_Nygaard (1)

Ekte rømmegrøt

30 minutter

Denne klassiskeren er laget med Q Rømme 35 % fett, som gir grøten en rik og kremet konsistens.

0 stemme

(0 kommentar)

(4 porsjoner)

5 dl Q Rømme 35 %

5 dl Q helmelk

2 dl hvetemel

1 ts salt

  1. Kok opp rømmen: Ha rømmen i en solid kjele og kok opp på middels varme. La det småkoke i ca. 2-3 minutter.
  2. Tilsett mel: Sikt hvetemelet over rømmen og rør godt til det blir en jevn blanding. La det småkoke videre i ca. 5 minutter, til du ser smørflekker på toppen.
  3. Spe med melk: Tilsett melken litt etter litt mens du rører kontinuerlig. La grøten småkoke i ca. 10-15 minutter til den har fått en tykk og kremet konsistens.
  4. Smak til med salt: Tilsett salt og rør godt.
  5. Servering: Server rømmegrøten varm med et dryss av
    sukker og kanel, og en klatt smør på toppen.

    Rød saft, flatbrød og spekemat er godt tilbehør!

Gluten

Melk

Bruk restene: Hvis du har rester av rømmegrøt, kan du bruke dem til å lage deilige rømmegrøtvafler. Bland restene med litt ekstra melk, egg, sukker og mel til du får en vaffelrøre, og stek som vanlig.

Hva syns DU om denne oppskriften

0 personer har talt