.jpg)
Ekte rømmegrøt
Denne klassiskeren er laget med Q Rømme 35 % fett, som gir grøten en rik og kremet konsistens.
(4 porsjoner)
- Kok opp rømmen: Ha rømmen i en solid kjele og kok opp på middels varme. La det småkoke i ca. 2-3 minutter.
- Tilsett mel: Sikt hvetemelet over rømmen og rør godt til det blir en jevn blanding. La det småkoke videre i ca. 5 minutter, til du ser smørflekker på toppen.
- Spe med melk: Tilsett melken litt etter litt mens du rører kontinuerlig. La grøten småkoke i ca. 10-15 minutter til den har fått en tykk og kremet konsistens.
- Smak til med salt: Tilsett salt og rør godt.
- Servering: Server rømmegrøten varm med et dryss av
sukker og kanel, og en klatt smør på toppen.
Rød saft, flatbrød og spekemat er godt tilbehør!
Bruk restene: Hvis du har rester av rømmegrøt, kan du bruke dem til å lage deilige rømmegrøtvafler. Bland restene med litt ekstra melk, egg, sukker og mel til du får en vaffelrøre, og stek som vanlig.
(0 kommentar)