
Pavlova
Lag en nydelig pavlova med sprø marengsbunn, luftig kremfløte og friske bær. Perfekt til festlige anledninger!
(6 porsjoner)
- Forvarm ovnen: Sett ovnen på 150°C. Tegn en sirkel (ca. 20 cm i diameter) på et bakepapir og legg det på en stekeplate.
- Lag marengsen: Pisk eggehvitene stive i en ren bolle. Tilsett sukkeret litt etter litt mens du pisker, til du får en tykk og blank marengs. Vend forsiktig inn hvitvinseddik og maisenna.
- Form marengsbunnen: Fordel marengsen innenfor sirkelen på bakepapiret. Lag en liten fordypning i midten for å holde fyllet senere.
- Stek marengsen: Sett marengsen i ovnen og senk temperaturen til 120°C. Stek i ca. 1,5 time, til marengsen er sprø på utsiden og myk på innsiden. La den avkjøles helt i ovnen med døren på gløtt.
- Forbered toppingen: Bland Q Rømme med sukker og vaniljesukker.
- Monter Pavlovaen: Når marengsbunnen er avkjølt, fordel rømmeblandingen over bunnen. Topp med friske bær og pynt med mynteblader hvis ønskelig.
(0 kommentar)