Gå til hovedinnhold
Q_Kremflote__KVI_17804

Pavlova

60 minutter

Lag en nydelig pavlova med sprø marengsbunn, luftig kremfløte og friske bær. Perfekt til festlige anledninger!

0 stemme

(0 kommentar)

(6 porsjoner)

4 eggehviter

200 g sukker

1 ts hvitvinseddik

ts maisenna t

3 dl Q Kremfløte

2 ss sukker

1 ts vaniljesukker

Friske bær

  1. Forvarm ovnen: Sett ovnen på 150°C. Tegn en sirkel (ca. 20 cm i diameter) på et bakepapir og legg det på en stekeplate.
  2. Lag marengsen: Pisk eggehvitene stive i en ren bolle. Tilsett sukkeret litt etter litt mens du pisker, til du får en tykk og blank marengs. Vend forsiktig inn hvitvinseddik og maisenna.
  3. Form marengsbunnen: Fordel marengsen innenfor sirkelen på bakepapiret. Lag en liten fordypning i midten for å holde fyllet senere.
  4. Stek marengsen: Sett marengsen i ovnen og senk temperaturen til 120°C. Stek i ca. 1,5 time, til marengsen er sprø på utsiden og myk på innsiden. La den avkjøles helt i ovnen med døren på gløtt.
  5. Forbered toppingen: Bland Q Rømme med sukker og vaniljesukker.
  6. Monter Pavlovaen: Når marengsbunnen er avkjølt, fordel rømmeblandingen over bunnen. Topp med friske bær og pynt med mynteblader hvis ønskelig.

Melk

Hva syns DU om denne oppskriften

0 personer har talt