Gå til hovedinnhold
MartinLavikNygaard_QRommeEkte_19.jpg_KVI_19824_Foto_Martin_Lavik_Nygaard

Potetvafler med rogn og rømme

30 minutter

Disse potetvaflene er perfekte som en forrett eller en del av et festmåltid. Håper du liker oppskriften!

0 stemme

(0 kommentar)

(4 porsjoner)

4 Store poteter

2 egg

1 dl Q helmelk

1 dl hvetemel

ts salt 1

smør til steking

200 g rogn (f.eks lodderogn, ørretrogn, løyrom)

2 dl Q Rømme 35 %

1 finhakket rødløk

Frisk finhakket dill

  1. Forbered potetene: Skrell og riv potetene på et rivjern. Press ut overflødig væske med et rent kjøkkenhåndkle eller papirhåndkle.
  2. Lag vaffelrøren: I en stor bolle, bland sammen de revne potetene, egg, melk, hvetemel, bakepulver, salt og til en jevn røre.
  3. Stek vaflene: Varm opp et vaffeljern og smør det med litt smør. Hell en passende mengde røre i vaffeljernet og stek til vaflene er gylne og sprø.
  4. Forbered toppingen: Mens vaflene steker, finhakk rødløken og dillen.
  5. Servering: Legg de ferdigstekte potetvaflene på en tallerken. Topp hver vaffel med en skje Q Rømme, en skje rogn, litt finhakket rødløk og dill.

Gluten

Melk

Hvis du har kokte poteter til overs, kan du fint bruke det i denne oppskiften!

Hva syns DU om denne oppskriften

0 personer har talt