Gå til hovedinnhold
Q_Flote_oppskriftsbilder_KVI_20887_Foto_Martin_Lavik_Nygaard (1)

Suksesskake med pasjonsfrukt

180 minutter

Med Konditorlandslagets suksesskake har du en sikker vinner på kakebordet!

0 stemme

(0 kommentar)

(12 porsjoner)

BUNN

4 stk eggehviter

110 g sukker

200 g mandler

1 klype maldonsalt

PASJONSFRUKTPURÉ

6 stk pasjonsfrukt

liten skvett vann

KREM

4 stk eggeplommer

0,7 dl Q® Kremfløte

80 g pasjonsfruktpuré

100 g sukker

1/3 vaniljestang

130 g smør

Fremgangsmåte

Oppskriften gir én kake i 24 cm bakeform.

Bunn

  1. Mandler hakkes i maskin, men ha gjerne litt større biter med nøtter.
  2. Pisk eggehviter og sukker til en stiv marengs.
  3. Vend inn hakkede mandler og maldonsalt.
  4. Stek på 175 grader i 20-30 min. Avkjøles helt.

Pasjonsfruktpuré

  1. Del frukten i to.
  2. Skrap ut frøene i en kjele.
  3. Tilsett en liten skvett vann.
  4. Varm opp litt slik at stenene slipper fruktkjøttet. Sil av.

Krem

  1. Eggeplommer, Q® Kremfløte, pasjonsfruktpuré, sukker og frø fra vanilje has i en kjele.
  2. Varm opp til kokepunktet og la småtykne. Må ikke koke. Sil over i en annen bolle og avkjøl.
  3. Ha i smøret når massen ikke er for varm. Rør godt sammen og bruk gjerne stavmikser.
  4. Avkjøles noen timer, gjerne til dagen etter.
  5. Pisk opp kremen, men pass på å ikke piske så lenge at den skiller seg.
  6. Ha kremen over i en sprøytepose med en stjernetyll. Sprøyt ut rosetter på kakebunnen. Om du ikke ønsker å sprøyte ut kremen med en sprøytepose, kan du bare smøre den ut over kaken.

Tips: Du kan også bruke ferdig pasjonsfruktpuré hvis du ikke vil lage den selv. 

Hva syns DU om denne oppskriften

0 personer har talt