.jpg)
Suksesskake med pasjonsfrukt
Med Konditorlandslagets suksesskake har du en sikker vinner på kakebordet!
(12 porsjoner)
Fremgangsmåte
Oppskriften gir én kake i 24 cm bakeform.
Bunn
- Mandler hakkes i maskin, men ha gjerne litt større biter med nøtter.
- Pisk eggehviter og sukker til en stiv marengs.
- Vend inn hakkede mandler og maldonsalt.
- Stek på 175 grader i 20-30 min. Avkjøles helt.
Pasjonsfruktpuré
- Del frukten i to.
- Skrap ut frøene i en kjele.
- Tilsett en liten skvett vann.
- Varm opp litt slik at stenene slipper fruktkjøttet. Sil av.
Krem
- Eggeplommer, Q® Kremfløte, pasjonsfruktpuré, sukker og frø fra vanilje has i en kjele.
- Varm opp til kokepunktet og la småtykne. Må ikke koke. Sil over i en annen bolle og avkjøl.
- Ha i smøret når massen ikke er for varm. Rør godt sammen og bruk gjerne stavmikser.
- Avkjøles noen timer, gjerne til dagen etter.
- Pisk opp kremen, men pass på å ikke piske så lenge at den skiller seg.
- Ha kremen over i en sprøytepose med en stjernetyll. Sprøyt ut rosetter på kakebunnen. Om du ikke ønsker å sprøyte ut kremen med en sprøytepose, kan du bare smøre den ut over kaken.
Tips: Du kan også bruke ferdig pasjonsfruktpuré hvis du ikke vil lage den selv.
(0 kommentar)