Gratulerer med dagen (på forskudd). Har du lyst til å forsøke noe nytt til vår store festdag eller kanskje gjøre ting litt annerledes? 

Vår halvt norske halvt britiske kokk Andrew har samlet sammen noen gode 17. mai oppskrifter som inspirasjon til alle oss i Q-Meieriene. Disse må vi selvfølgelig dele med dere.

Kunne det friste med deilig pavlova med vaniljekrem og friske bær? Eller hva med vaniljeis med deilig karamellsaus? Eller kanskje en ny vri på den tradisjonelle rømmegrøten?

Denne gangen laget med Q Creme fraiche. Da må du lese videre!

Vannbakkels med Q Kremfløte

Vannbakkels, eller Cream Puffs, som den britiske halvdelen av Andrew kaller det er superenkelt og velsmakende.

Mini Pavlova med Q Kremfløte

Hvorfor bare lage en? Forsøk deg med flere! Marengs er aldri feil på 17. mai!

Fløteis med karamellsaus

Ingenting er mer synonymt med 17. mai enn is. Du klarer deg uten sekkeløp og du klarer deg uten fløyter og gassballonger. Men is? Det klarer du deg ikke uten. Forsøk deg på denne herlige isen.

17-mai grøt med Crème fraîche

Noenting skal man ikke tukle med sies det. Men er rømmegrøt en av de? Nei! Det er lov å forsøke seg med Crème fraîche. Den blir litt tykkere og holder på fettet noe som gjør at smaken blir enda friskere. Tør du å forsøke noe nytt? Da forsøker du deg på denne oppskriften:

Ingredienser

 

Fremgangsmåte:

  • Hell Q® Crème fraîche i pannen, tilsett halvparten av melet. La koke under lokk i 2 min. (Hvis det kommer ut fett, ta dette av)
  • Dryss i resten av melet. Spe på med oppvarmet melk under røring til grøten er passe tykk. (bruk svak varme)
  • Hvis grøten blir stående en stund blir den tykkere, spe da med litt mer Q melk

Serveres med: Sukker, kanel, rosiner, rød saft og spekekjøtt. Bruk gjerne vannkringler til.

Ha en strålende 17-mai feiring!

Bilder til saken: