Vi har byttet emballasje på alle våre melkekartongprodukter

Nå kommer all Q-melk i 100% fornybare kartonger. Selve melkekartongen er produsert av trær, som er en fornybar ressurs. For at kartongen skal holde på melken best mulig har den et tynt plastlag (PE), som blir laget av fornybart råstoff som rester av sukkerrør og trevirke, også kalt bioplast. Korken er også laget av bioplast.

Klima vinner over vindu
Siden 2008 har Q sin 1-liters melkekartong hatt et målevindu som har blitt en velkjent signatur for Q-melken. Mens enkelte elsker målevinduet, ønsker andre at det fjernes for å kunne gjøre emballasjen så miljøvennlig som mulig.

— Forbrukerne krever at vi gjør alt vi kan for å kutte utslipp. Samtidig vet vi at mange synes målevinduet er genialt og bruker det aktivt i hverdagen. Det er en balansekunst der vi må veie ulike hensyn opp mot hverandre. For oss har det vært et stort dilemma, sier Myrdahl.

Q-Meieriene har markert seg som et utfordrerselskap som alltid leter etter bedre måter å gjøre ting på. På sitt månedlige nettmøte i oktober 2019 spurte Q-sjefen forbrukerne rett ut: Hvordan ser den ultimate emballasjen ut og hva er den laget av?

— Forbrukerne gav tydelig tilbakemelding om at klima vinner over vindu. Et lite målevindu på kartongen kan virke beskjedent, men totalt betyr det at 18 tonn plast kan fjernes.

Samtidig erstatter Q-Meieriene alle sine eksisterende melkekartonger med kartonger som er laget av plantebaserte og fornybare materialer.

— Vi går steg for steg gjennom alle våre produkter for å erstatte emballasje som ikke er gjenvinnbar. Å introdusere 100 % fornybar melkekartong og kork, er et viktig løft for vår helhetlige reise mot å bli klimapositiv i 2030.

 

 

 

 

Bilder til saken: