Bilde av forbrukeren Tone Utne som har laget oppskriftstips med Q Frokostyoghurt

Q-forbrukeren Tone Utne har inspirert oss i lang tid i sosiale medier. Derfor tok vi kontakt for å spørre om hun kunne lage noen fristende oppskrifter med Q Frokostyoghurt og skrive i Q’s «skoledagbok». La deg inspirere!

Q Frokostyoghurt har 30 % mindre tilsatt sukker (naturellvarianten har ikke tilsatt sukker), og kommer i praktisk pose. De store posene er perfekt ved både kjøkkenbord og når du ønsker å ta den med deg på for eksempel jobben. Vi har også lansert mindre porsjonspakninger, slik at du kan nyte den når du ikke har skje. Q Frokostyoghurt er med andre ord perfekt til mange, mange anledninger, ønsker vi å få Tone Utne til å lage gode serveringsforslag for alle smaksvariantene. Meld gjerne tilbake om hvilke som ble din favoritt.

Her gir vi deg en sommerlig forsmak på to av oppskriftene:

Ispinner av Q Frokostyoghurt blåbær

Jordbær- og vaniljeis av Q Frokostyoghurt naturell

Enda flere smakfulle tips finner du her:

Melon- og pasjonsfruktpudding med Q Frokostyoghurt melon & pasjo

n
Kjøleskapsgrøt med Q Frokostyoghurt naturell 
Tropisk smoothie med Q Frokostyoghurt melon & pasjon
Chiapudding av Q Frokostyoghurt vanilje
Q Frokostyoghurt vanilje med bananmüsli

Q’s skoledagbok introduserer forbrukeren bak oppskriftene:

Navn: Tone Utne
Studerer: Jeg studere til barnehagelærer på Høgskolen i Østfold, jeg begynner på mitt 3. og siste år til høsten.
Hobbyer: Trening, friluftsliv, matlaging og fotografering.
Trener: Jeg er veldig glad i å trene og være aktiv, og trener derfor i gjennomsnitt fem ganger i uken. Om dagen går det mest i styrketrening og terrengløp da det er konkurransesesong innen hinderløp.  Q Frokostyoghurt-favoritt: Melon- og pasjonsfrukt yoghurten, da den har en mild og nydelig smak, og er perfekt å bruke i smoothie, noe som jeg lager ofte. 
Inspirasjonskilder: Jeg finner inspirasjon og ideer til min matlaging hos en rekke dyktige og kreative bloggere og instagram’ere.
Forbilder: Hmmmm, den var vrien, er så mange flinke folk, men noen av de som har inspirert meg mest de siste årene er fysisk- og mentaltrener og helsejournalist Pia Seeberg, den supersporty instagram’eren Catrine Collins og matbloggeren Linda Stuhaug.
Hva er viktig for deg når du lager mat? For meg er det viktig at den maten jeg lager er sunn og god, at det er næring som kroppen og hjernen min blir glad for, og at den gir meg nok energi til travle dager og en aktiv livsstil. Og selv om jeg selv er opptatt av sunn mat, er det absolutt lov til å skeie ut i ny og ne, uten at en skal få dårlig samvittighet. Balanse og variasjon er nøkkelen til en sunn livsstil i mine øyne. 
Hva skal du bli når du blir stor? Når jeg blir «stor», da jeg allerede er 26 år gammel, ønsker jeg å jobbe som pedagogisk leder i en barnehage med fokus på kroppslig aktivitet, utelek og friluftsliv. På hjemmefronten er min fremtidsdrøm å stifte familie og bli mamma for noen aktive smårollinger. 
Om du hadde vært produktutvikler i Q-Meieriene, hvilke nye produkter hadde du laget? Jeg er utrolig glad i alle typer bær, så en Q Frokostyoghurt med smak av røde bær hadde vært nydelig. Eller kanskje en kokosyoghurt med frø/nøtte-müsli. Og ettersom jeg er en søtmoms hadde jeg nok laget en sjokolade- og hasselnøtt milkshake variant uten for mye tilsatt sukker. Mmmm.

Bilder til saken: