Vi i Q-Meieriene har jobbet iherdig med små og store forbedringer fra gård til meieri for å bevare den friske smaken av Q-melk ekstra lenge. 

Vi er stolt over vår friske Q-melk som vi får fra 13.000 kuer og 280 gårder. Hver eneste dag leverers det frisk og god melk til våre to meierier på Jæren og i Gausdal. Nærmere 80% av våre bønder driver i dag med løsdriftsfjøs, som gjør at kuene våre kan bevege seg fritt ute og inne, og det trives de godt med.

Fornøyde kuer gir god melkekvalitet. For eksempel gjør melkebonde Jostein i Gausdal det lille ekstra for sine kuer og tilbyr egne vannmadrasser som de liker å ligge på.

I de senere årene har 70 % av våre Q-bønder investert i moderne melkeroboter, som våre kuer blir melket i. Melkeroboter gjør at kuene kan melke seg når de vil, spise når vil og sove når de vil. Dette gir oss god Q-melk.

I Q-Meieriene henter vi melken omtrent annenhver dag hos våre bønder, fordi vi tror at rask inntransport, gir en frisk smak lenger. Kort vei fra gård til meieri gjør dette mulig.

Over flere år har vi oppdatert meieriene til en enda bedre hygienisk standard. Dette for å bevare den naturlige smaken i melken, ved skånsom behandling fra melken kommer til meieriet til den er på Q-melkekartongen.  Prøv gjerne Q-helmelk 4% fett, som er ekte og naturlig, det vil si at vi har bevart den naturlige fettprosenten som er i melken fra kuen.

Jakten på en bedre melk 

Et av resultatene etter jakten på en bedre melk er at vi nå tilbyr butikkene 13 til 15 dagers holdbarhet på melk fra våre to meierier.

Vårt ønske om å bevare den friske smaken av Q-melk ekstra lenge, handler ikke bare om frisk smak lenger. Det handler også om å bidra til et bedre miljø og klima. Derfor tar vi kampen mot matsvinn, og derfor bruker vi kartonger av 100% fornybare ressurser, som bevarer den friske smaken på best mulig måte. Vi sier «best før, men ikke dårlig etter» og oppfordrer alle til å bruke sansene, slik at all melken blir brukt og ikke kastet.

I jakten på en bedre melk finner vi de beste løsningene sammen med dere. Har du et forslag, legg det gjerne inn på «min Q-idé» https://www.q-meieriene.no/min-q-ide

Hilsen melketeamet

Bilder til saken: