Da Ann Helen fikk idéen om en sjokolademelk uten tilsatt sukker var hun raskt ute med å dele den med Q-Meieriene. Nå har hun mottatt Q sin Innovasjonspris.

«Jeg ønsker meg en sjokolademelk som smaker som en vanlig sjokolademelk, men uten tilsatt sukker. En sjokolademelk som smaker godt og fyldig, men som også gjør godt.» skriver Ann Helen Stangnes og sender inn sitt ønske i idébanken «Min Q-idé».

Overraskelsen var stor da Q-sjefen, Kristine Aasheim, dukket opp i Kongsvinger med Q Innovasjonsprisen.

— Jeg er så glad i sjokolade og ønsket meg derfor et sunnere alternativ. For meg passer sjokolade i alle anledninger. Jeg kjente ikke forskjell på Q Fersk Sjokolademelk med og uten sukker, den smaker kjempegodt, forteller hun.

Siden produktet ble lansert i september har den flydd ut av butikk. 

— Ann Helen har utfordret oss til å lage Norges Beste Sjokolademelk uten tilsatt sukker og det har vi klart. På kort tid har Q Fersk Uten blitt en ny forbrukerfavoritt, sier Q-sjefen.

Produktet er et alternativ til de som elsker smaken av fyldig sjokolademelk, og samtidig ønsker å redusere sukkerinntaket.

— Q Fersk Uten er mer enn en velsmakende godbit. Et glass av denne har akkurat de samme næringsstoffene som vanlig melk, forklarer hun.

Presterer knallsterkt i smakstest
At innovasjonen kan krone seg med Norges beste blir tydelig når man ser resultatene fra smakstesten som ble gjennomført av Faktum Markedsanalyse i mai 2021. Her ble sjokolademelk-varianter uten tilsatt sukker blindtestet på 203 personer. Resultatet var krystallklart, hele 77 % av deltakerne foretrakk Q Fersk Uten over konkurrentene.

—  At nesten åtte av ti velger denne er utrolig gøy. Forbrukernes dom forteller oss at dette er en vinneroppskrift – og det er jo det som teller, sier Q-sjef Kristine Aasheim.

I 2020 kunne originalen feire 10 år som Norges beste sjokolademelk. Nykommeren uten tilsatt sukker har ambisjoner om å gjøre det samme.

— Det er helt sentralt for vårt innovasjonsarbeid at forbrukerne gir oss brutalt ærlige tilbakemeldinger. Derfor gjennomfører vi blindtester med jevne mellomrom for å være sikre på at vi har det beste produktet, understreker Aasheim

Om du er enig med de 77 prosentene, eller ikke, kan du teste selv. Q Fersk Sjokolademelk uten tilsatt sukker finner du både i 0,5- og 1 literskartong.

Har du en god id´´e? Del den med oss her!

Bilder til saken: