Den forbrukerdrevne innovasjonen Skyr® Luftig blir rangert som et av de mest innovative produktene i Europa når Nielsens BASES lanserer sin liste over topp 25 gjennombruddsinnovasjoner i 2020.

Nielsens BASES «Top 25 breakthrough innovations List» har i flere år vært gullstandarden i bransjen når det gjelder å anerkjenne suksessfulle innovasjoner innenfor FMCG (Fast Moving Consumer Goods).

I kåringen for 2020 blir mousse-yoghurten Skyr® Luftig, som eneste nordiske produkt, nevnt sammen med store navn som Twinings, Nestlé, Oreo, Redbull og Nutella.

— Å være i et slikt selskap viser at vi har lykkes med noe. Vi er en liten aktør og blir selvsagt stolt over at Skyr® Luftig blir anerkjent som en gjennombruddsinnovasjon i europeisk sammenheng, forteller Myrdahl.

Kåringen gir honnør til hvordan Q-Meieriene jobber med åpen forbrukerdrevet innovasjon, og hvordan de sammen med forbruker har klart å løse et behov i markedet ved å strekke Skyr® i en ny retning.

— Jeg opplever at Skyr® Luftig er veldig lett å like. Vi har truffet på en konsistens som gir en helt ny smaksopplevelse. Samtidig har vi bevart de sunne produktfordelene som resten av Skyr®-porteføljen er kjent for.

Ifølge Nielsen blir det lansert hele 120 nye produkter i FMCG-kategorien i Europa hver eneste dag. Fellestrekk for de som lykkes er at de treffer godt på trender og fortsetter å levere på forbrukernes høye krav.

— Skyr® har ikke tenkt til å bremse. I tillegg til å utvikle nye smaker og formater, er neste steg å gjøre emballasjen mer klimasmart, sier han.

 

 

Et forbrukerdrevet produkt, fra start til slutt
Engasjerte forbrukere gjør at Q våger å ta sjanser på å utvikle nye smaker og formater. Idéen til Pia Berg om å lage en «Fromasj- Skyr®» ble til innovasjonen Skyr® Luftig i 2018.

— Fra vi fikk ideen brukte vi om lag 18 måneder i produktutvikling for å realisere akkurat det som Pia ønsket seg. Det var ikke enkelt, men vi i Q liker en utfordring, forteller senior produktutvikler Johan Heggland

Siden lansering i 2018 har det populære produktet rukket å bli en vekstvinner i sin kategori med 11 millioner solgte begre totalt, og 3,8 millioner solgte begre hittil i 2020.

— Dette er et forholdsvis nytt produkt som stadig flere er i ferd med å oppdage. Selv om forbrukerne gjerne ønsker å spise sunt, ønsker de heller ikke å gå på kompromiss med smak og nytelse. Denne balansen treffer Skyr® Luftig blink på, avslutter Tina Tvedt, som er produktsjef i Q. 

Bilder til saken: