19.oktober skjer det! Bli med på en dag fullspekket av skaperglede, spennende eksperimenter og mye læring. Se programmet her. 

Vitenskap er kult

Dagens programleder, Dennis Siva, viser brennende lidenskap og stor formidlingsevne når han snakker om vitenskap og klima til barn og unge. Han er kjent fra programmer som Newton, Superkroppen, «Ikke gjør dette mot klimaet» og som deltaker i kompani Lauritzen. På Q-Innovasjonsdagen leder han oss gjennom et program fullspekket med gøy og lærerikt innhold. 

Norges første astronautkandidat

Nima Shahinian har alltid vært opptatt av ting som er større enn seg selv. Om alt går etter planen blir han første nordmann i verdensrommet. Der skal han gjennomføre en lang rekke forskningsoppdrag som dreier seg om bærekraftig innovasjon og problemløsning. Nima er utdannet industridesigner. Blant de mest kjente produktene han har designet er stikkontakten Flow og superbilen Zyrus LP1200. På Q-Innovasjonsdagen ønsker han å inspirere barn og unge til å drømme stort, og bevise at ingenting er umulig.

Hva er forbrukerdrevet innovasjon?

Hver eneste dag får Q-sjefen, Kristine Aasheim, inn forslag fra engasjerte Q-fans til hva den neste produktlanseringen fra Q skal bli. Q-Meieriene mener at «det alltid finnes bedre måter å gjøre ting på», og da trenger Q hjelp fra både små og store innovatører for å finne de smarteste og beste løsningene. På Q-Innovasjonsdagen overrasker vi en av våre forbrukerinnovatører med hedersprisen Årets Forbruker 2022! 

Elever + Næringsliv = sant

Hva er kreativ læring? Ungt entreprenørskap ønsker å hjelpe lærere til å jobbe mer med innovasjon og entreprenørskap i undervisningen for å utvikle barn og unges kreativitet og skaperglede. Sammen med Q og VilVite har de gjennomført en innovasjonscamp der elever fra 9.klasse får prøve seg som produktutviklere i en elevbedrift. På Q-Innovasjonsdagen får dere se resultatet.

Alle er oppdagere og skapere

Visste du at VilVite i Bergen er et av Nordens største vitensentre? Her kan alle utforske og eksperimentere med naturfag og teknologi på en engasjerende måte. VilVite skaper lærelyst og på Q-Innovasjonsdagen er det nettopp dette de skal formidle gjennom qule eksperimenter som dere kan bli med å gjette på. 

Q-Innovasjonsdagen i alle våre kanaler

Om du besøker vår idébank Min Q-idé har du mulighet til å få dine idéer tegnet av vår grafiske designer og illustratør, Line. Alt du trenger å gjøre er å sende inn et forslag på hva du ønsker i butikkhyllen på www.minqide.no mellom klokken 14-15. 

Følg også med på vår Instagramkonto og vår Facebookside gjennom dagen for mer innovasjon og skaperglede. 

Sendingen starter 19.oktober kl.10.00 her på Q-Meieriene.no Dette blir gøy! 

Bilder til saken: