Man trenger ikke legge lista så høyt for at det skal bli gøy!

Her har vi satt sammen 10 enkle tips til aktiviteter man kan gjøre sammen med barna. 

 

Utendørsbingo

Utendørsbingo er spennende for barn i alle aldre. Skriv ut et bingoark (5x5 ruter) med bilder av ulike gjenstander og dyr man kan finne i naturen. Eksempler på oppgaver for de minste kan være en stein, en blomst, et insekt, en bil, et fotgjengerskilt. Her får barna tid til å utforske, identifisere og lære om hva som finnes utendørs. 

Fly med hjemmelaget drage

Du kan selvsagt kjøpe en ferdig drage, men å lage en selv er slettes ikke vanskelig. Ikke minst er det stor stas for barna å ha laget en egen leke. Det finnes mange oppskrifter på nett.

På vindfulle dager er det perfekte forhold for drageflyvining. Ta turen til et stort og åpent sted – i en park, på et fjell eller en strand. Barna får garantert mye glede av å løpe rundt med fargerike og hjemmelagde drager.

Skattejakt

Barn elsker å grave etter skatter i sandkassen. Gjem små leker som plastdinosaurer, små biler eller dukker, og la barnet slippe løs sin indre pirat mens de leter etter skatten. Klarer de å finne alle innen et gitt tidspunkt?

Dokketeater

Å iscenesette et dukketeater er en hyggelig familieaktivitet på en regnfull dag. Alt du trenger er en stor pappeske som kan fungerer som en scene. Single sokker eller tomme poser av Skyr® mini kan passe fint som figurer. Dekorer både scene og figurer med filt, tusj, papir, tråd og det du har liggende. Fortell en historie som er kjent for barna, eller improviser noe helt nytt. Kreativt og engasjerende for store og små.

Adjektivhistorie

Lag en liten fortelling og la barna fylle inn morsomme adjektiver. Det blir alltid latter når du leser fortellingen høyt etterpå.

Fotograf for en dag

Om du våger kan du låne bort en mobiltelefon eller et kamera til barna, og gi de fotooppgaver rundt i hjemmet. Du kan for eksempel be de ta bilder av gjenstander som begynner på bokstaven K, eller av ting som har en bestemt farge eller fasong. Gå gjennom bildene sammen etterpå. Lærerikt og gøy!

Kritt opp et fargeløp

Bruk kritt til å fargelegge fire sirkler i ulike farger i innkjørselen, på fortauet eller et annet egnet sted. Rop ut en farge og la barna løpe til det fargede området. Fortsett å rope ut forskjellige farger. Leken er slitsomt for de som må løpe, men veldig gøy!

Lag egne partyhatter

Visste du at pappkopper fungerer utmerket som partyhatter? Finn frem saks og lim, fargerikt papir og litt glitter. Fest tråd i slik at den holder seg stabilt på hodet. Størrelsen på en pappkopp er fin til små barnehoder. Kjempegøy i bursdager, eller når barna lager show for foreldrene!

PS: Tomme begre av Skyr® 160 g fungerer også kjempefint til dette!

Lag papirfly

Dette er en klassiker som aldri går av moten. Kast papirfly ute eller inne og se hvor høyt og langt de kan fly. Du kan også lage ulike oppgaver som barna skal gjennomføre med papirflyet. For eksempel kan de prøve å kaste gjennom en rockering, kaste gjennom et vindu, treffe i en bøtte – mulighetene er mange!

Hinderløype

Kreative hinderbaner kan lages både ute og inne. Bruk fasilitetene, her er det bare fantasien som setter grenser. Spring rundt huset, kryp under et bord, hink opp en trapp, kryp gjennom en pappeske, hopp fra stein til stein osv. osv. For at det skal bli enklere å følge rekkefølgen kan det være lurt å lage et løypekart i forkant.

 

Dette var 10 enkle tips fra oss. Har du gode tips til aktiviteter for barna? Del på Facebook eller Instagram og merk med #miniaktivitet, så kan vi inspirere hverandre!

Bilder til saken: