52 elever fra Lye ungdomsskole deltok da Q-Meieriene og Ungt entreprenørskap inviterte til innovasjonscamp på Q Innovasjonshus på Jæren. Gullbilletten for beste klimasmarte idé var det fire, fornøyde jenter som vant. 

– Det er bare så qult at vi får møte så mange innovasjonslystne ungdommer på Q Innovasjonshuset her på Jæren, sier en strålende fornøyd Q- sjef, Kristine Aasheim, som i år har utfordret elevene og ber om bidrag til Q sin neste, klimasmarte innovasjon. 

– Ettersom vi har satt oss en ambisjon om å bli klimapositive innen 2030 var det naturlig at dette ble oppgaven til elevene, sier Q-sjefen som denne høsten har lansert Q Klimamelk.  

Firerbanden som besto av Miriam Vigrestad, Lisa Holen, Astrid Sivertsen Lothe og Smilte Sablinskaite fra 8.klasse på Lye, trakk til slutt det lengste strået og sikret seg dermed gullbilletten og en reise til Oslo. Der skal de delta på Q sin innovasjonsdag 1. november på Norsk Teknisk museum, og konkurrere mot ungdommer fra hele landet om den gjeveste prisen. Vinneren får ikke bare heder og ære for beste idé, men tar også med seg en gavesjekk fra Q Meieriene på 15 000 kroner, som deles med resten av klassen. 

Fra innovasjonsmuseum til melkehyllen
Etter at elevene fikk en omvisning på Q Innovasjonshuset på Jæren var det i innovasjonsmuseet elevene fikk sitte og jobbe med oppgaven de fikk presentert av Q og Ungt Entreprenørskap (UE) Norge. 
UE-representant fra Rogaland, Kristina Thomsen, loset elevene trygt igjennom oppgavene. Kavlifondet var også representert, som sponsor av Ungt Entreprenørskap og engasjert bidragsyter for at flere ungdommer skal få øynene opp for både innovasjon og sosialt entreprenørskap. 
Nå håper også Q sjefen på at dette kan bidra til både innovasjonslyst og til nye innovasjoner. 
 

– Vi i Q leter alltid etter bedre måter å gjøre ting på. Derfor hadde det vært ¬qult¬ om vi i år fikk en idé, som en dag kan realiseres og bli til nok en innovasjon for Q. 

Man kan da undre seg over hvorfor Q samler alle idéene som ikke lyktes i et museum.  
 
– Feiling er en del av prosessen mot suksess. Uten at vi våger, vinner vi heller ikke. Vi må ikke glemme at det ligger utrolig viktig læring i feiling, og ofte kan det være det som leder oss mot neste innovasjon. Det viktigste er å ikke gi opp, men jobbe sammen for å komme opp med bedre måter å gjøre ting på. Dette ligger i Q sitt DNA og det er nettopp dette Innovasjonsdagen vår handler om, sier en entusiastisk Aasheim, som gleder seg til å møte ungdommene i Oslo.

En jungel av idéer 
I samarbeid med UE Norge og Kavlifondet har Q gjennom hele høsten arrangert innovasjonscamper over hele landet. Gjennom et tett samarbeid med UE Norge og Kavlifondet har mer enn 110 ungdommer tatt utfordringen, og nå er tre lag klare for å konkurrere om å representere klassen sin på Innovasjonsdagen i Oslo.
1 nov. møter de lovende vinnerkandidatene fra Lye skole andre smarte innovatører fra både Geilo- og Borge ungdomsskole.

Programlederne Ari og Nora som kommer fra Jungeltelegraf1, podcasten av og med unge, har vært med land og strand på camp og gleder seg nå til å møte vinnerkandidatene igjen. 

– Vi gleder oss masse til Innovasjonsdagen, dette må alle få med seg!, sier Ari og Nora og nikker og oppfordrer alle, særlig elever og lærere på ungdomsskoletrinnet, til å se den digitale sendingen live, eller alternativt streame det etterpå. 


Hvordan melde seg på Q Innovasjonsdag 1 november? 
Påmelding her: http://bit.ly/46uz4hF
Deltagelse er gratis. 
Man kan også se sending i etterkant via Q-Meieriene sine sider.
 

Bilder til saken: