@krisslovesfood har tatt sosiale medier med storm med sine mattips. Han elsker å redde mat, lage gode retter og dermed spare både klima, miljø og lommebok. 

Vi gratulerer @krisslovesfood - Kristoffer Tvilde med Matredderprisen, og håper at hans bidrag vil inspirere enda flere til å ta små steg for å redusere matsvinn og bidra til en mer bærekraftig fremtid. Han har tatt sosiale medier med storm med sine mattips. Han elsker å redde mat, lage gode retter og dermed spare både klima, miljø og lommebok. 
Han er et levende bevis på at ingen kan gjøre alt – men alle kan gjøre litt

Kristoffer Tvilde, bedre kjent som @krisslovesfood på instagram og TikTok, har blitt en kjent person på sosiale medier med sitt store engasjement rundt det viktige temaet matredding. Han har vunnet en av årets Matredderpriser fra Q meieriene, for sitt bidrag til å redde mat gjennom å lage gode retter av den maten man allerede har i kjøleskapet. Han er et godt eksempel på hvordan man kan bruke sosiale medier til å spre et viktig budskap. Med sin lidenskap for mat og miljø, har han klart å inspirere sine 200.000 av følgere til å etterleve hans matreddertips. Tvilde formidler kunnskap om mat på en folkelig og jordnær måte som treffer mange. Han har alltid vært opptatt av å redusere matsvinn og bidra til en mer bærekraftig livsstil og har blitt en viktig stemme i kampen mot matsvinn og for et mer bærekraftig samfunn. Tvilde er ikke bare økonom og matprofil med et stort hjerte for å spare både miljø og lommebok – han kan også titulere seg med forfatter, etter utgivelsen av «Sparekokeboka – spis som en konge på budsjett».
Han har derfor stort fokus på å skape oppskrifter og gi inspirasjon som hjelper andre å spare penger på mat. 
- Reduksjon i matvinn er som et kinderegg – det er gull for både smak, lommebok og miljøet, sier han. 

Tvilde sine oppskrifter settes sammen av mat og ingredienser som ellers ville blitt kastet. Han har utviklet en rekke kreative oppskrifter som gjør det enklere å bruke opp restene fra tidligere måltider, og dermed redusere matsvinnet og redusere behovet for nye innkjøp. Han har også en rekke tips til hvordan man kan handle mer bevisst og unngå å kjøpe mat som man egentlig ikke trenger.

Han beviser stadig gjennom sin kreativitet at det fint går an å kombinere at maten både er god og smakfull, samtidig som den er bærekraftig. Han har utviklet en rekke spennende oppskrifter som smaker fantastisk. 

Nominert til Årets Matredder
Matredding står høyt på agendaen til Q-Meieriene, og vi ønsker å bidra til økt kunnskap og inspirasjon i kampen mot matsvinn. I 2017 introduserte Q-Meieriene tilleggsmerkingen «Best før, men ikke dårlig etter» på sine produkter - noe som inspirerte flere andre matleverandører å følge etter. Siden 2018 har vi derfor delt ut «Q Matredderprisen» til privatpersoner, organisasjoner og andre som gjør en ekstra innsats for matredding. Prisen deles ut annenhver måned, og alle prisvinnerne gjennom året er nominert til å få selve hedersprisen: «Årets matredder» under Q Matredderdagen 8. juni. 

 

Bilder til saken: