Da nyheten om at det kan bli kroken på døra for Q-meieriene reagerte OAs lesere sterkt.

Dette er hentet fra en artikkel som stod skrevet i oa 23.03.23.

 

– Kan ikke stenge Norges meste meieri, står det i en kommentar på facebook-siden til Oppland Arbeiderblad.

– Q-melk er best, uten tvil, mener en annen.

– Kjøper bare Q-melk, for den er best, er en annen tydelig melding.

Bakgrunnen for frustrasjonene fra OAs lesere er at regjeringen i Hurdalsplattformen har lovet å gradvis fase ut ordningen som skal sørge for konkurranse i melkemarkedet.

De konkurransefremmende tiltakene betyr at de private meieriene får en viss støtte for å kunne konkurrere med giganten Tine. Tine dominerer markedet og står for 77 prosent av all forvaltning av melk i Norge.

Støtter Q-meieriene
Etter at OA delte Nettavisens sak om dette, og også delte den på Facebook, har saken fått hele 512 kommentarer i skrivende stund.

Det er overveldende støtte til Q-meieriene som kommer fram hos våre lesere. Det er mange som mener melka deres er bedre, flere hevder den er billigere og noen hevder de kjøper Q-melka for å støtte noen andre enn Tine.

– Slutta med Tine-produkter da de i sin tid prøvde å skvise ut Q-melk og produkter fra markedet, monopol er aldri bra, lyder en kommentar.

– Vi trenger Q-meieriene, skriver en leser.

Det er også flere som taler for at det er sunt med konkurranse på markedet og det er derfor de velger å kjøpe Q-melk, og også osten fra Synnøve Finden. De taler for at Tine har for mye makt i markedet.

Noen går så langt å si at de boikotter Tine. Det er også noen, men svært få, som sier at all melk smaker helt likt, og at de derfor ikke bryr seg så mye om hvilken de kjøper.

Andre ser sitt snitt til å informere om at de ikke drikker melk.

– Leit for de som drikker melk. Drikker ikke melk på 30 år, er en kommentar.

– Hurra. Kumelk er for kalver, er det noen som kommenterer.

Les hele saken her

Bilder til saken: