Gå til hovedinnhold
Q_Flote_oppskriftsbilder_KVI_20888_Foto_Martin_Lavik_Nygaard (1)

Skogsbærparfait

180 minutter

Imponerende, men lettlagd sorbet, signert Konditorlandslaget.

0 stemme

(0 kommentar)

(6 porsjoner)

0,5 dl vann

100 g sukker (1)

300 g frosne skogsbær

1 dl Q® H-melk

6 stk eggeplommer

BRINGEBÆRCOULIS

100 g sukker (2)

0,5 dl Q® Kremfløte

1/2 stk sitron, saften av

Fremgangsmåte

Skogsbærparfait

  1. Lag sukkerlake ved å koke opp sukker (1) og vann. La det koke 1-2 min.
  2. Kjør halvfrossen bærblanding i en blender og spe på med sukkerlake.
  3. Rør eggeplommer og sukker (2) godt sammen til en eggedosis.
  4. Pisk Q® Kremfløte myk og vend dette inn i eggedosisen.
  5. Vend inn bærblandingen til slutt. Ha i saften av sitron.
  6. Ha i former og frys.

Tips: Sett gjerne parfaiten 10-20 min på kjøl før servering. Da vil du få en fin konsistens.

Hva syns DU om denne oppskriften

0 personer har talt