Pai er lett. Og godt! Hva med spinat og ricotta servert med deilig Q® Lettrømme? Fyr opp foodprocessoren og sett på stekeovnen.

Ingredienser

200 g Ricottaost
2 poser Kokt spinat
3 dl Q Kremfløte
3 Egg
½ ts Salt
1 ts Pepper
50 g Revet parmesan
1 dl Lettrømme
Paibunn
300 g Mel
Litt salt
225 g Smør
4-5 ss Kaldt vann

Fremgangsmåte

 • Bland paibunn ingredienser i en foodprocessor
 • Legg til avkjøling i kjøleskap i 1 time
 • Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel og sett formen med deig til kjølig i ca. 15 minutter
 • Sett stekeovnen på 180 grader og stek i 15 minutter
 • Bland forsiktig kremfløte, lettrømme og egg sammen med salt og pepper.
 • Legg kokt spinat (uten vann)og ricotta oppi pai bunnen og hell forsiktig over egg, lettrømme og fløte miks
 • Stek til overflaten blir gyllen, ca 20 min

Serveres med en skje Q® Lettrømme